Eerste Pallieterderny lokt heel wat wielerliefhebbers naar Lier

Lier: De eerste Pallieterderny in Lier werd gewonnen door Iljo Keisse. Jens Debusschere werd tweede, Kris Boeckmans werd derde. Deze eerste Pallieterderny bracht heel wat volk op de been. Langs het ganse parcours – Grote Markt, Florent Van Cauwenbergstraat, Kapucijnenvest, Zimmerplein, Werf, Grote Markt – stonden heel wat belangstellenden. Op de Grote Markt werd het VIP gebeuren voortreffelijk georganiseerd door Vwala van Kristel Van Loon.
“Voor de eerste maal dat we dit in Lier organiseren is het een onverhoopt succes. We hadden wel niet de topnamen maar als de stad wat meewerkt dan beloof ik voor volgend jaar toppers naar hier te brengen en nog meer volk uiteraard”, zegt organisator Roland Descheemaeker.
Aan de eerste Pallieterderny namen elf renners deel: Iljo Keisse, Jens Debusschere, Kris Boeckmans, Michaël Van Staeyen, Stijn Steels, Coen Vermeltfoort, Stef Van Zummeren, David Boucher, Arne De Groote, Jeroen Das en Joris Geuens.
De koers werd gereden in drie reeksen. Het ganse parcours liep over kasseien.
De eerste reeks werd gewonnen door Stijn Steels gevolgd door Coen Vermeltfoort en David Boucher.
In de tweede reeks kwam Michaël Van Staeyen eerst over de streep gevolgd door Stef Van Zummeren en Kris Boeckmans. De tussenstand beloofde een spannende finale. Drie renners stonden aan kop met negen punten: Kris Boeckmans, Jens Debusschere en Iljo Keisse. Stef Van Zummeren volgde met tien punten. Diegene die finale zal winnen wint ook de derny.
Burgemeester Frank Boogaerts schoot de finale reeks op gang. Het was wachten tot de laatste ronde toen Iljo Keisse een demarrage plaatste. Keisse won de derde reeks en was dus ook de winnaar van de Pallieterderny.

Burgemeester Frank Boogaerts was een tevreden man. ”Het weer eens iets anders. De opkomst viel best mee. Voor mij mag er volgend jaar gerust terug een Pallieterderny volgen”.
(MSL/foto’s MSL-SDW)

De volledige uitslag
Iljo Keisse Jens                 10 punten
Debusschere                    11 punten
Kris Boeckmans                12 punten
Michaël Van Staeyen     15 punten
Stijn Steels                         16 punten
Coen Vermeltfoort         17 punten
Stef Van Zummeren       17 punten
David Boucher                  22 punten
Arne De Groote                23 punten
Jeroen Das                          26 punten
Joris Geuens                     29 punten

Fotoreportage voorstelling ploegen...

Fotoreportage publiciteit...

Fotoreportage reeks 1...

Fotoreportage reeks 2...

Fotoreportage vertrek finale...

Fotoreportage doortocht finale...

Fotoreportage finale...

Fotoreportage prijsuitreiking...

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet