Lierse scholen scoren tijdens Vlaamse Houtproef

Lier: Tijdens de Vlaamse Houtproef presteerden de Lierse scholen goed. Vier leerlingen van het Atheneum Lier - campus Louis Zimmer behaalden een mooie plaats in de rangschikking. Eliano Vandenbroucke behaalde de tweede plaats,  Diego Verlinden werd zesde.  Voor deze twee leerlingen worden de werkstukken terug gecontroleerd door een Vlaamse jury en worden ze misschien gehuldigd op de Vlaamse prijsuitreiking. Verder behaalde Quinten Caethoven de 17de plaats en Vieri Teughels de 18de plaats. Ook het VTI Lier viel in de prijzen

Aan deze jaarlijkse Vlaamse houtproef, die ondertussen aan zijn zesde editie toe is, namen 850 leerlingen uit 62 scholen deel verdeeld over zes regio’s.
“Onze school nam met zes leerlingen van de richting 4 BSO Hout deel aan de proef. Maar liefst vier leerlingen onder hen werden geselecteerd voor de prijsuitreiking in de provincie Antwerpen. Voor de regio Antwerpen namen 350 leerlingen deel waarvan er 43 vielen in de prijzen vielen”, zegt  Christophe Van Wambeke, directeur van het Atheneum Lier - campus Louis Zimmer.

De Vlaamse houtproef is een organisatie van de Confederatie Bouw Vlaamse Schrijnwerkers.
Leerlingen uit het secundair onderwijs, TSO, BSO en BUSO, die de richting hout of schrijnwerkerij volgen kunnen deelnemen. Tijdens de houtproef maakt elke leerling in de school een werkstuk in massief hout, onder toezicht van een afgevaardigde van de Confederatie Bouw. Op einde van de dag worden de afgewerkte werkstukken meegenomen voor een grondige  beoordeling door een vakjury.
Op het einde van het schooljaar worden de laureaten gehuldigd tijdens een provinciale prijsuitreiking. De leerlingen krijgen waardevolle prijzen.

“De Vlaamse Houtproef is geen scholenwedstrijd, en wenst aldus geen ‘strijd’ tussen de scholen aan te wakkeren of scholen tegen elkaar op te zetten. In tegendeel, de houtproef is een stimulans om leerlingen te motiveren en te stimuleren om in de houtsector te blijven en er zich goed te voelen”, benadrukt de organisatie. (SDW/ foto’s SDW)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet