Lierse jongeren organiseren jobbeurs

Lier: Op dinsdag 9 mei organiseren een dertigtal jongeren, samen met VDAB een jobbeurs in jeugdcentrum De Moeve.  Er zullen drieëndertig werkgevers  en vijf opleidingsstanden aanwezig zijn.

“Na de geslaagde editie van vorig jaar organiseren we opnieuw een exclusieve jobbeurs voor laag- en middengeschoolde jongeren uit Lier en directe omgeving. Op de eerste editie van vorig jaar werden vijfentwintig vacatures ingevuld”, zegt Carolien Van Os van VDAB.
“Ondanks de positieve resultaten van het voorbije jaar kampt Lier nog steeds met een hardnekkige jeugdwerkloosheid (18/25 jaar) en een grote groep kwetsbare jongeren die zonder (hoger) diploma de schoolpoorten verlieten. Ook zijn er vacatures voor laaggeschoolden die moeilijk ingevuld raken. Om deze problematiek aan te pakken sloten Stad Lier, OCMW, VDAB, Voka, Unizo, en tal van andere organisaties een gemeenschappelijk actieplan af om een halt toe te roepen aan de jeugdwerkloosheid. De organisatie van deze jobbeurs is een van de acties.
De bedrijven die aanwezig zullen zijn, zoeken eerder naar kandidaten bij wie motivatie en leerbereidheid belangrijker zijn dan diploma of ervaring. Zij willen jongeren kansen geven en vacatures of stageplaatsen openstellen voor jongeren met maximum een middelbaar diploma. Dat werkgevers wel degelijk zitten te wachten op deze jongeren blijkt uit de vele werkgevers die zich hebben ingeschreven.
Uit de media bleek dat de werkloosheid in de Provincie Antwerpen gedaald is, maar daar dachten de jongeren omgeving Lier anders over. "Het is nog steeds moeilijk werk te vinden met of zonder diploma", zeggen de jongeren."
Om te tonen dat de jongeren zin hebben om te werken en om te laten zien welke competenties ze in zich hebben, nemen de jongeren zelf de organisatie van de jobbeurs in handen. Momenteel zijn we bezig met een dertigtal enthousiastelingen. Er wordt er gewerkt in werkgroepen om vorm te geven aan de jobbeurs. Door mee te werken tonen zij aan de aanwezige werkgevers reeds hun kwaliteiten. We verwachten een 150 jongeren die vooraf gescreend zullen zijn. Alle werkzoekende jongeren zijn welkom”, legt Van Os verder uit. (SDW/foto’s SDW)

Jobbeurs 9 mei van 14.00 tot 16.00 uur in jeugdcentrum De Moeve Aarschotsesteenweg 1, 2500 Lier

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet