51ste Lentesalon Kunstkring Raymond de la Haye

Lier: Kunstkring Raymond de la Haye houd zijn jaarlijks Lentesalon - Beeldende Kunsten &
Letterkunde - van 25 mei tot en met 5 juni 2017 in het Vleeshuis op de Grote Markt in Lier.
Vijftien actieve leden van de kring stellen een tachtigtal werken tentoon.

Tijdens de vernissage verwelkomde heer Ludo Kennis, Voorzitter van de Kunstkring, de genodigden.
Ed Bruyninckx, lid letterkunde gaf tijdens zijn inleidende toespraak een ontleding van de term ‘kunstkring’ en het begrip ‘kunst’. “Kunst is een vaag maar interessant begrip. Een ding is duidelijk kunst is iets van mensen voor mensen. Je zou het een vorm van communicatie kunnen noemen tussen de kunstenaar en de ontvanger, de beschouwer. Het kunst werk is de drager, het medium”.

Burgemeester Frank Boogaerts opende de tentoonstelling. “Uw kring is niet zomaar een kring van kunstliefhebbers. Op zich  alleen al is een kunstkring  een meer dan bewonderenswaardige bezigheid voor personen die de kunst willen beoefenen. Maar daarenboven is een belangrijke taak van jullie kring , de herinnering bewaren aan die grote kunstenaar die Raymond De la Haye was en is. Telkens wanneer ik zijn werken bewonder, word ik getroffen door zijn aparte sfeer die hij in zijn doeken weet te leggen. De frisheid, de vrolijke kleuren, de helderheid, het licht, het zijn voor mij steeds weer elementen die de grootheid van De la Haye benadrukken.
Wanneer ik rondkijk naar de tentoongestelde werken is voor mij het bewijs overduidelijk geleverd  dat er in uw kring geen gebrek is aan die verschillende elementen die van een vereniging een succesverhaal maken. Weer kunnen we hier een verscheidenheid van werken bewonderen, een uiting van ieders creativiteit, verschillende stijlen en onderwerpen. Ongeveer 80 werken van 15 werkende leden worden tentoongesteld.
Opvallend is eveneens het grotere aandeel van de poëzie in de getoonde realisaties. Mooie aanvulling bij  de schilderwerken en een verruiming van de activiteiten.”

De tentoonstelling loopt van 25 mei tot en met 5 juni 2017 en is open op zater-, zon- en feestdagen van 10 tot 18u en op weekdagen van 14 tot 18u.  (KSL/foto’s KSL-SDW)

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet