Jobbeurs kent grote belangstelling

Lier: Een dertigtal jonge werkzoekenden organiseerden samen met VDAB en jobbeurs in het moevement. De drieëndertig aanwezige werkgevers kregen meer dan tweehonderd jongeren over de vloer. Heel wat jongeren vonden hun gading en mochten, bij de door hun gekozen werkgever, op sollicitatiegesprek.

“Na de succesvolle eerste editie waar vijfentwintig jongeren een job vonden, organiseren wij opnieuw een jobbeurs. Deze beurs wordt georganiseerd voor de jongeren maar ook door de jongeren. De catering, de hulp bij de opbouw van de standen, is in grote mate het werk van de jongeren”, zegt Marleen Vanderpoorten bij de opening van de beurs.
“Na de opleiding is het voor iedereen belangrijk om een gepaste job te vinden. We zitten in een situatie dat de economie aantrekt. Niettegenstaande is het nog steeds een probleem voor minder geschoolden om een job te vinden. Zeker in onze maatschappij waar naar diploma’s wordt gevraagd. Dit is een probleem voor  de minder geschoolden.  De jeugdwerkloosheid daalt niet, spijtig genoeg gaat de werkloosheid bij de jongeren in stijgende lijn. Er dient gewerkt te worden om dit probleem zo snel mogelijk uit de wereld te helpen. Stad en OCMW zullen alle middelen die ze hebben gebruiken om de werkloosheid te doen dalen. Deze beurs is een belangrijk initiatief dat in eerste instantie de jongeren helpt”, zegt burgemeester Frank Boogaerts.

Nadien gaf VOKA nog een voorstelling van het WELT project. “We zien dat ondernemingen groeien en opnieuw willen aanwerven, maar slechts heel moeizaam de geschikte profielen vinden. Met het welt-project helpt Voka bedrijven om die mismatch aan te pakken via kortlopende stages op de werkvloer, zonder directe aanwervingsverplichting.
Welt staat voluit voor WerkErvarings- en LeerTrajecten. In veel jobaanbiedingen vragen bedrijven naar relevante werkervaring, wat de zoektocht voor jonge of langdurig werkzoekenden bemoeilijkt.
Daarnaast zijn er ook steeds vaker taal- en culturele barrières waardoor heel wat talent onder de radar blijft. Samen met uw hr-verantwoordelijke en een arbeidsbemiddelaar stellen onze welt-coördinatoren een actieplan op op maat van uw behoeften om die onontgonnen arbeidsreserve aan te boren. U krijgt van ons coaching en advies om op een professionele manier werkervaringsstages te organiseren op de werkvloer. Zo krijgen werkzoekenden ook de kans om het vertrouwen van een werkgever te winnen en mogelijk zelf met volle goesting aan de slag te gaan”, aldus Voka..

Fotoreportage...

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet