Jan Boonen krijgt FiereLier-prijs

Lier: In het stadskantoor overhandigde burgemeester Frank Boogaerts de FiereLier-prijs aan Jan Boonen.
Jan Boonen helpt al vijfentwintig jaar een oudere dame uit de Maanstraat. Zeventien Jaar lang heeft hij elke vrijdag samen met de thuiszorg de zorg van haar zieke man op zich genomen.
Een half jaar na het overlijden van de man is de vrouw invalide geworden. Hierdoor kan ze geen boodschappen meer doen. Elke zondagmorgen klokslag tien uur komt Jan langs om haar boodschappen te doen. Daarna neemt hij nog de tijd om alles netjes op zijn plaats te zetten en gezellig een babbeltje te doen. Hij biedt haar een luisterend oor en een helpende hand. 
Hij zet zich vrijwillig in om deze oudere dame verder te helpen. Dat verdient een FiereLier- prijs. 

Sinds twee jaar beloont de stad Lier inwoners die zich vrijwillig inzetten voor het bevorderen van de leefbaarheid en samenhorigheid in onze stad, met de FiereLier-prijs. De prijs wordt om de drie maanden uitgereikt.

Ken jij iemand die in aanmerking komt als ‘FiereLier’? Laat het ons weten! Op www.lier.be vind je de voorwaarden. Stuur je suggestie via het online-formulier aan de dienst Externe communicatie – Protocol – Paradeplein 2 bus 1 – 2500 Lier of mail het naar fierelier@lier.be. (KSL/foto’s KSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet