Grandioze Theaterspeeldag in Sint Gummaruscollege

Lier: Tijdens een meer dan twee uur durende show brachten de leerlingen van het Sint Gummarus College voor de vierentwintigste maal hun Theaterspeeldag. Een zeventigtal leerlingen brachten een evenwichtige mix van muziek zang en dans. Ze gaven een prachtige en indrukwekkende voorstelling.  In een wervelende variétéshow brachten ze meer dan dertig nummers die elkaar vlot en in een hoog tempo opvolgden. De presentatie werd op ludieke wijze gebracht door figuren die zo uit de Muppet Show zijn overgewaaid.

“Bij he begin van het schooljaar mogen de leerlingen voorstellen indienen die door een interne jury beoordeeld worden. Eens de selectie bekend is, oefenen de leerlingen tijdens hun vrije tijd om hun act te perfectioneren. Ongeveer een week voor het optreden houden we een technische repetitie om licht, klank en podium op elkaar af te stemmen. Daarna volgt de generale repetitie”, vertelt een van de leden van de technische crew, die samengesteld is uit een dertiental leraars en sympathisanten.

Na de show hoorden we alleen positie commentaren van de talrijk opgekomen toeschouwers. “In het Sint Gummarus College hebben wij heel wat talent. Wij kijken nu al uit naar het volgende schooljaar waar de vijfentwintigste editie zeker iets speciaals zal worden”, besluit een fiere directeur. (MSL-SDW/foto’s KSL)

Fotoreportage....

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet