Woonhulp Vluchtelingen wint Scholenproject Lions Lier Twee Neten

Lier: Woonhulp Vluchtelingen, een organisatie die hulp geeft aan vluchtelingen die in Lier aankomen, wint de tweede editie van het scholenproject van Lions Club Lier Twee Neten. Dit project heeft als doel scholieren van het vijfde middelbaar te sensibiliseren op het vlak van sociale noden in hun eigen leefomgeving. De tweede prijs was voor Dolfijntje dat zwemsessies organiseert voor mensen met een hersenletsel. De derde prijs ging naar Akabe, een jeugdbeweging uit Nijlen voor jongeren met een verstandelijke beperking.

Er werd aan scholieren van het vijfde middelbaar bij het begin van het schooljaar gevraagd om in groepjes van drie tot zes leerlingen een sociaal project te zoeken en zich in te spannen voor dit project. Een interne jury van de Lions club maakte een voorselectie van zes projecten die vandaag de finale betwistten. De scholieren presenteerden de zes projecten voor een publiek van een 80-tal aanwezigen in het Atrium van het Accentis gebouw in Lier. Jurylid Chris Van Rompaey maakte als vertegenwoordiger van de Lierse pers de winnaar bekend. “Woonhulp Vluchtelingen heeft duidelijk aanwijsbare noden, maar het is vooral het engagement van de leerlingen dat voor de jury het verschil maakte. Door zelf een muzikale benefiet te organiseren, toonden ze hun sterke betrokkenheid.” Woonhulp Vluchtelingen ontvangt 1.500 euro.
Dolfijntje, een organisatie uit Willebroek, ontving de tweede prijs. Zij organiseren in een eigen bad zwemsessies voor mensen met een hersenletsel. Daar kunnen ze in een aangepaste accommodatie in alle rust genieten van het water. Zij ontvangen 1.000 euro. Akabe, een jeugdbeweging uit Nijlen voor jongeren met een verstandelijke beperking, ontving als derde 750 euro.
OCMW-voorzitter en jurylid Marleen Vanderpoorten loofde het idee van de organisatoren dat jongeren in contact komen met de sociale noden in hun stad. “De kloof tussen arm en rijk is in Lier groter dan in de rest van Vlaanderen. De noden zijn zeer groot, vooral bij alleenstaande moeders. Ik vind het dan ook zeer belangrijk dat jongeren via het onderwijs worden gesensibiliseerd voor sociale problemen.”
Peter van Es, voorzitter van het sociaal comité van Lions Lier Twee Neten, vertelde tot slot dat ook de andere finalisten elk 500 euro voor hun project ontvangen. Hij bedankte alle aanwezigen, de leerlingen en vooral de leerkrachten. “Zij hebben de belangrijk taak om de jongeren voor dergelijke projecten te enthousiasmeren. Dat hebben ze ook dit jaar weer heel knap gedaan. We hopen ook volgend jaar op hen te mogen rekenen.”(MSL/foto MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet