Nieuwe schaakclub op het Looks 

Enkele dagen na de start van het schooljaar 2016-2017 werd in Lier een nieuwe schaakclub gesticht: ChessLooks Lier. De vijf initiatiefnemers (Pierre Guldentops, Erik Laporte, Kevin Verbeeck, Rudi Demeersseman en Patrick Verrijssen) begonnen aan de uitdaging om op een kleine maand tijd vanuit het niets een club competitieklaar te krijgen: alle administratie in orde brengen, speellokaal en sponsor zoeken, materiaal aankopen, een overzichtelijke website maken, etc…

Dankzij wat hulp van bovenaf maar vooral door heel veel inzet (en nachtelijke mails) lukte het om op amper enkele weken tijd alles klaar te hebben voor de start van het nieuwe schaakseizoen. In de eerste weken stonden er vooral vriendschappelijke ontmoetingen tegen clubs uit de Kempense regio (Westerlo, Noorderwijk, …) op het programma, maar ondertussen zijn ook de eerste officiële competities van start gegaan: de nationale interclub en het open clubkampioenschap (ChessLooks Open). Beide competities lopen van een leien dakje. In de nationale interclub staat ChessLooks Lier in afdeling 5B na vijf speeldagen op de tweede plaats. En in het ChessLooks Open werd met 10 deelnemers een mooie start genomen.
Kers op de taart is de organisatie van de provinciale ligakampioenschappen in de maanden december en januari. Hiermee wil de nieuwe club zich in de kijker spelen.

De oprichters van de nieuwe schaakclub zijn er van overtuigd dat eigenlijk iedereen in staat is – mits enige begeleiding – een schaakpartij op een goed niveau te spelen. Als je je er in verdiept zal je merken dat je echt kan genieten van de spanning, creativiteit en schoonheid die deze denksport met zich mee brengt.

ChessLooks richt zich zowel op de recreatieve als op de meer competitieve schaker, op jong en oud. Gespeeld wordt elke vrijdagavond vanaf 20 uur in de mooie zaaltjes van bistro/café Het Looks, in de bloeiende wijk ‘t Looks. Een echte volksbuurt met een bruisende buurtwerking. Begin 2017 zal er ook gestart worden met de jeugdwerking en een kennismakingscampagne in deze wijk. Van het project ‘Start2Chess’ ga je zeker nog horen!
Heb je interesse in schaken? Meer info kan je vinden op www.chesslooks-lier.be of op de ChessLooks-Facebookpagina. Of kom gewoon eens vrijblijvend langs. Voor inlichtingen kan je ook steeds terecht bij Patrick Verrijssen (pastapat@telenet.be of 0475-45.05.54).

(KSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet