Heilig Hartziekenhuis heeft nieuwe voorzitter raad van bestuur en nieuwe algemeen directeur

Lier, 15 december 2016:  Tijdens een speciale vergadering van de raad van bestuur van het Heilig Hartziekenhuis in Lier werd een wissel in de hoogste rangen doorgevoerd. Dokter Rik De Langh werd aangesteld als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur en dokter An De Cuyper werd benoemd als algemeen directeur van het ziekenhuis.

2016 was voor het Lierse ziekenhuis een speciaal jaar. Een jaar waarin achter de schermen erg veel en hard gewerkt werd. Zo ook aan een vernieuwde directie en versterkt management.

Dokter Bruno Van Eesbeeck heeft zijn tijdelijke opdracht als uitvoerend voorzitter sneller dan voorzien kunnen afronden en geeft de fakkel door. Hij werkte op professionele wijze een toekomststrategie voor het ziekenhuis uit, en zette zoals gevraagd de moderniseringsoperatie van het ziekenhuis in gang. De raad van bestuur van het ziekenhuis dankt Bruno Van Eesbeeck voor het mooie werk.

De zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur is tot onze tevredenheid in een interne oplossing geëindigd. De raad van bestuur heeft dokter An De Cuyper gevraagd de taak van algemeen directeur met haar huidige functie van medisch directeur te combineren, in afwachting van een nieuwe hoofdarts. We zijn erg verheugd dat ze deze uitdaging wil aangaan: de dossiers die zich aandienen, vragen om een gedreven CEO, die medische kennis combineert met managementervaring, onderhandelingstalent, werkkracht en een grote liefde voor ons ziekenhuis. Exact het profiel van An, die team zal vormen met adjunct Boudewijn Michielsens, een versterkt directiecomité en een geëngageerde raad van bestuur. En die het geluk heeft te kunnen werken in de beste verstandhouding en nauw overleg met het artsencorps, en kan rekenen op de meest gemotiveerde medewerkers uit de hele ziekenhuissector.

Dokter Van Eesbeeck wordt als voorzitter van de raad van bestuur opgevolgd door één van de coryfeeën van het ziekenhuis. Dokter Rik De Langh tilde tijdens zijn actieve loopbaan het aanzien en de faam van het ziekenhuis op een hoger niveau, en is bereid gevonden als bestuursvoorzitter de toekomst van ons instituut veilig te stellen. Zijn inzicht, ervaring, kennis van de medische sector, wijsheid en rust zullen ons erg van pas komen tijdens de netwerkonderhandelingen en de noodzakelijke strategische beslissingen in het snel wijzigende landschap van lagere overheidsbudgetten, roep om samenwerking, technologische revolutie in de gezondheidszorg en demografische uitdagingen.

Dokter De Langh verdiende zijn strepen o.a. als medisch orthopedisch diensthoofd en hoofdarts van het ziekenhuis. Hij werkte er sinds 1976 en ging in 2012 met pensioen. Sindsdien zetelde hij in de raad van bestuur.
Dokter De Cuyper deed haar intrede in het Heilig Hartziekenhuis in september 2015 als hoofdgeneesheer. Ook zij heeft oorspronkelijk een orthopedisch-chirurgische achtergrond en was o.a. enkele jaren hoofdarts in AZ Herentals. (MSL/ foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet