Politie controleert op alcohol gebruik tijdens de BOB wintercampagne

Lier: We kennen het allemaal de feestdagen, nieuwjaarsrecepties het ideale moment om bij te praten met een glas of twee, dat kan toch geen kwaad? Toch wel. België blijft spijtig genoeg de trieste koploper in ongevallen onder invloed. Veel mensen denken “paar glazen op” moet wel kunnen. Dronken achter het stuur zitten is echt geen kwestie van tien pintjes op te hebben. Een paar glazen is al voldoende. Zodra je alcohol consumeert, worden je reflexen hierdoor beïnvloed. Er zijn nochtans veel alternatieven: een taxi bellen, de bus of tram nemen, in de buurt blijven slapen of zelf BOB zijn. Niet eentje, niet twee... gewoon geen alcohol gebruiken. Een echte BOB heeft nul op! Laten we met zijn allen een goed voorbeeld stellen en proberen om een beter resultaat te behalen!

Controles in Lier
Bij een  controle op verschillende op verschillende plaatsen in Lier en Koningshooikt werden in totaal 183 ademtesten afgenomen. Van deze 183 gecontroleerde chauffeurs bliezen vijf personen alarm en drie positief. Van twee bestuurders werd onmiddellijk het rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken. Eén daarvan was onder invloed van alcohol en de andere van drugs. Tijdens de controle probeerde één persoon de controlepost te ‘ontwijken’. Betrokken chauffeur reed zich wat verder vast en kon onderschept worden. Chauffeur was onder invloed en mocht zijn rijbewijs afgeven . Hij zal zich later ook mogen verantwoorden bij de Politierechter.
Er werden nog een aantal inbreuken vastgesteld waarvoor er verschillende proces-verbalen werden opgesteld: drie voor vervallen keuring , één voor niet verzekerd rijden en twee voor inbreuken op het rijbewijs.

Deze acties kaderden in onze BOB- wintercampagne en zullen zeker herhaald worden! (MSL/foto KSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet