Spectaculaire opening van Snow Glide op Zimmerplein

Lier: Schepen Rik Verwaest was de eerste die van de Snow Glide naar beneden schoof. Voor deze speciale aangelegenheid had hij zijn kerstoutfit aangetrokken. “Het is ongelooflijk plezante en fantastische ervaring. Ik ben zo blij dat ik dit naar Lier heb gehaald. Voor amper één euro krijg je enorm veel plezier. In mijn kerstpak heb ik het nu wel verschrikkelijk warm", lacht de kerstman. Schepen Rik Verwaest herhaalde de stunt van zijn collega terwijl de burgemeester geamuseerd toekeek. Nadien was het de beurt aan de kinderen.

Het is voor de eerste maal dat deze reuze glijbaan in Lier staat opgesteld. Met een rubberen band schuif je op een dikke laag echte sneeuw naar beneden. De Snow Slide is meer dan zes meter hoog en 28 meter lang. Afhankelijk van je gewicht kom je met een vrij hoge maar veilige snelheid naar beneden. De echte sneeuw wordt met een speciale machine van gewoon water gemaakt.
De Snow Glide staat nog tot 21 december op het Zimmerplein. Eén glijbeurt kost  één euro. Voor  vijf euro mag je zeven maal glijden. De glijbaan is open van 14 tot 20 uur.

Sneeuwcarrousel voor de allerkleinsten
Voor de allerkleinsten is er een draaimolen voorzien op echte sneeuw, zodat ook zij kunnen meegenieten van de winterse sfeer.(SDW/foto’s MSL-SDW)

Fotoreportage...

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet