Pink Ribbonettes schenken 1.800 euro aan lymfoedeemcentrum

Lier: Tijdens de Kerstmarkt schonken de Pink Ribbonettes 1.800 euro aan vzw Lymphedema Update van dokter Guido Giacalone. Dokter Giacalone doet onderzoek naar nieuw behandelingen voor lymfeoedeem. Hij staat aan het hoofd van een zeer innovatief medisch team. Dit team is gespecialiseerd in het chirurgisch herstellen van het lymftransport met een constructieve operatietechniek die wetenschappelijk gebaseerd is op anatomie en de hydrodynamische wetten van Bernoulli.

Op 5 juni 2016 starten de Pink Ribbonettes met wekelijkse kanovaarten op de Binnennete in Lier. Pink Ribbonnettes Lier is een groep vrouwen die borstkanker gehad hebben en iets willen doen aan een gezwollen arm na een borstoperatie. De peddelbeweging zou een gunstige invloed hebben op de lymfedrainage.
Lymfoedeem is in de volksmond beter bekend als "dikke arm" of "dikke benen". Bij deze aandoening ontstaat een vochtophoping omdat de beschadigde lymfevaten het vocht onvoldoende kunnen afvoeren. De kwaal kan optreden na een traumatisch ongeval, operatie, bestraling of huidinfectie. Ongeveer 35% van de patiënten die een bestraling of borstoperatie ondergaan, krijgen met lymfoedeem te maken.

Tijdens hun wekelijkse peddeltochten lieten de Ribbonettes zich sponsoren per afgelegde kilometer. Op de kerstmarkt verkochten de dames heel wat zelfgemaakte spullen.
De opbrengst van de sponsoring en van de verkoop , een bedrag van 1.800 euro werd aan de vzw Lymphedema Update van dokter Guido Giacalone. Dokter Giacalone kwam zelf de cheque in ontvangst nemen en dankte de dames voor hun inzet en de positieve benadering van hun lymfeprobleem. (MSL/foto’s SDW)

µ

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet