In Pyjama naar de cinema

Lier: Op zondag 18 december kwamen een tweehond-tal kinderen, al dan niet vergezeld van hun ouders, in pyjama naar cinema Variété in Lier. Daar werden ze verwelkomt door Thomas Van Goethem van de Ketnetband en door Karen Daemen (ex K3).  Met deze speciale filmvoorstelling, in het kader van de Warmste Week, willen de initiatiefnemers Bednet steunen.

Nancy Scheurmans,mede initiatiefneemster, legt uit waarom.
“In het vijfde leerjaar van het Sint-Gummaruscollege in Lier zit Lars Meyfroodt.  Hij heeft een immuunstoornis en heeft vaak een behandeling nodig en kan dus minder naar school. Sinds 5 september is Lars helemaal niet meer naar school kunnen gaan. Hij moet nu van thuis uit met Bednet de lessen volgen. Niet simpel voor de juf, voor de andere leerlingen, maar vooral voor Lars zelf. Hij ziet zijn vriendjes alleen op het computerscherm.”

Wat ooit als een klein ideetje begon, lijkt nu alsmaar groter en leuker te worden.
“Daarom hebben juf Joke (leerkracht van Lars), mama Veronique en ikzelf, mijn dochter Nieke zit bij Lars in de klas, samen nagedacht over een aantal acties die we konden doen om Lars te plezieren en om Bednet te steunen. Zo ontstond de idee voor deze filmvoorstelling.”

Koekjes bakken
“De dag nadien gaan de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar samen wel 6.000 koekjes bakken. Ze maken zelf deeg en doen alles in vormpjes. Bij een bakker in Lier mogen ze gaan afbakken. Om Lars bij het ganse gebeuren te betrekken gaan een paar kindjes bij hem thuis bakken. Dinsdagnamiddag gaan de kinderen de koekjes verpakken. Ze worden in de school verkocht tijdens de kerstevocatie.”
De totale opbrengst van deze twee initiatieven gaat integraal naar Bednet. 

Bij Bednet en bij Stu Bru zijn ze heel enthousiast. Alle leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar zijn uitgenodigd op de Warmste Week in De Schorre in Boom. “We rijden dus met 130 leerlingen naar De Schorre. Iedereen is nu al wild enthousiast”, besluit juf Joke.

Bednet
Bednet zorgt ervoor dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit. Leerlingen die langdurig of regelmatig afwezig zijn door ziekte, operatie, ongeval of zwangerschap, zijn zo mee met de les en blijven in contact met hun vrienden. Bednet is gratis voor gezin en school.

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet