Autowrak in centrum Berlaar

Berlaar: Tijdens de wekelijkse markt werden de bezoekers geconfronteerd met het wrak van een wagen die gegrepen werd door een trein. Voorbijgangers kunnen met eigen ogen zien wat er van een auto overblijft als die wordt aangereden door een trein. Een beeld dat weinig overlaat aan de verbeelding en symbool staat voor de nieuwe bewustmakingscampagne rond overwegen.
De actie vond doelbewust plaats in Berlaar daar er de laatste jaren vier dodelijke incidenten plaatsvonden aan een spoorwegovergang.

"Het is niet te begrijpen dat er toch nog veel mensen door gesloten slagbomen rijden. Vier jongeren lieten er het leven door. De sensibiliseringsactie van Infrabel is zeer confronterend en iedereen spreekt er over en zo hopen we dat dit vruchten af werpt. Natuurlijk zullen er controles gehouden worden aan de spoorwegovergangen zelf", zegt Walter Horemans, burgemeester van Berlaar.  

“Dagelijks negeren tientallen autobestuurders en zwakke weggebruikers de rode lichten en de gesloten slagbomen van de overwegen. Vaak met tragische gevolgen. Gedurende twee maanden confronteert Infrabel de weggebruikers met de veiligheidsregels. Voor de veiligheid van iedereen en voor de regelmaat van het treinverkeer zijn sensibiliseren en controleren meer dan ooit nodig.
In december en januari zet Infrabel in op een nieuwe bewustmakingscampagne tegen onveilig gedrag op het spoorwegdomein. We gaan langs in Hamoir, Leopoldsburg, Dampremy, Charleroi, Heverlee, Berlaar, Ottignies, Dendermonde, Dinant en Ingelmunster”, zegt Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel.

Bovendien voeren de politiediensten en Securail controles uit over het correct naleven van de verkeersregels ter hoogte van de overweg Stationsstraat aan het station van Berlaar. Infrabel verdeelt er aan de weggebruikers, voorbijgangers en treinreizigers ook folders met veiligheidstips. (SDW/ foto’s SDW)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet