Schoolbond viert nieuwjaar

Lier: tijdens een druk bijgewoonde Nieuwjaarsreceptie gaf voorzitter Jan Hendrickx jr een overzicht van het wel en het wee van het schoolbondtheater.

“Een jaar van keihard werken heeft inderdaad weer zijn vruchten afgeworpen. Ongeveer 4600 bezoekers kregen we over de vloer. 4600 mensen die hebben kunnen genieten van ons impro-spektakel “32 januari”, van Calendar girls, van De Buitenwippers, van de grote Losse Floddershow, van het grote vage idee, van drinking alone en van de reis rond de wereld in 80 dagen. Als we dan ook nog kunnen zeggen dat we meer aanvragen kregen voor onze seizoenkaarten en abonnementen en dat het leerlingenaantal van JTS ook een serieuze boost kreeg, denk ik dat we kunnen besluiten dat 2016 voor de Schoolbond nog zo slecht niet was”, zegt Jan Hendrickx jr.
“Uiteraard waren er ook zaken die minder goed waren. De onderhoudskosten van ons gebouw blijven stijgen. Zo hebben we onze poort aan de ingang moeten vernieuwen, onze koeltoog is versleten en moet ook vernieuwd worden, we hebben moeten investeren in ons nieuw ticketsysteem, maar het mooiste cadeau van 2016 is het feit dat onze hoogspanningscabine aan vervanging toe is. Aangezien wij geen aanspraak kunnen maken op subsidies zal dit een moeilijke en zware puzzel worden”.
“Op 10 maart gaat “Pier” in première. Om alle misverstanden uit de wereld te helpen: dit is geen productie vóór de jeugd maar wel dóór de jeugd. En, het is een jubelvoorstelling! 25 jaar geleden zijn we van start gegaan met onze jeugdafdeling.
Het opzet was om natuurtalenten te kweken die gebeten werden door de theatermicrobe en er zo voor te zorgen dat de opvolging van de “oude garde” acteurs en actrices verzekerd was. De stichters van JTS zijn hier bijna allemaal aanwezig en ik ben er zeker van dat ze blij en trots zijn om vast te stellen dat ze in dat opzet geslaagd zijn. 25 jaar later is deze afdeling nog steeds alive en kicking en heeft JTS ervoor gezorgd dat er al heel wat raspaardjes geboren werden.
Wij sluiten het seizoen afs met “Cabardouche”. Een productie waarvan ik nu al voorspel dat ze zal uitgeroepen worden tot kampioen van 2016/2017.”
“Volgende maand hebben we onze castingmeeting waar alle rollen zullen verdeeld worden voor het seizoen 2017/2018. Ik ga nog geen titels verklappen maar ik wil al wel zeggen dat er volgend seizoen enorm veel tranen zullen vloeien. Tranen van het lachen, tranen van ontroering en tranen van angst.
Andere data om zeker te noteren zijn 10 juni. Dan houden we hier ons eetfestijn ter vervanging van het worstenbrood. En zondag 3 september waar we zullen deelnemen aan de 4de Lierse cultuurmarkt. Omwille van verbouwingswerken in Den Bril zal deze cultuurmarkt doorgaan in de muziekacademie van Lier.” (MSL/foto’s MSL-SDW)

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet