Borstbeeld Bernard Voorhoof terug op Lierse stadion

Lier: In de onthaalruimte van het Lierse voetbalstadion staat opnieuw het borstbeeld van Bernard Voorhoof in al zijn glorie. Op initiatief van Neel De Ceulaer en met de financiële steun van Patrick Steylaerts staat dit bronzen beeld op een prominente plaats op Lierse.

Bernard Voorhoof, geboren op 11 mei 1910, is ongetwijfeld de meest legendarische Lierse speler ooit. Hij speelde 529 officiële wedstrijden voor K. Lierse SK. Niet voor niets werd Voorhoof in 2006 door de Lierse supporters verkozen tot Speler van de eeuw.
Toen Voorhoof op 18 februari 1974 o 63-jarige leeftijd overleed, vatte de toenmalige minister van justitie en Lierse supporter, Herman Vanderpoorten, het plan op om een gedenkzuil op te richten voor een vergeten held. Het monument, van de hand van de Lierse kunstenaar René Boschmans, werd onder grote belangstelling van spelers, oud-spelers, KVBV, politieke vertegenwoordigers en supporters op zondag 23 februari 1975 ingehuldigd.
Bij de bouw van de nieuwe tribune in 2000 werd het monument verwijderd. Alleen het borstbeeld werd gerecupereerd en ergens in een berging opgeslagen.
Op 8 januari 2017 werd in aanwezigheid van burgemeester Frank Boogaerts, een eigentijdse versie van het monument onthuld. Marleen Vanderpoorten, Neel De Ceulaer en Eddy Plancke hielden de gelegenheids toespraken.

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet