Nieuwjaarsreceptie ZOB-UNIZO Berlaar

Berlaar: Handelaars aangesloten bij ZOB-UNIZO Berlaar kwamen luisteren naar de nieuwjaarstoespraak van voorzitter Willy Beullens. Ongeveer zestig aanwezigen genoten van een uitstekende nieuwjaarsreceptie in de Kookgek te Berlaar. Tijdens de receptie werden de winnaars van de eindejaar actie getrokken uit de taalrijk ingediende formulieren. Gustaaf Keersmaekers uit Berlaar won een pakket waardebonnen voor een bedrag van 3.360 euro. Ingrid De Ridder won voor 1.830 euro waardebonnen.

In zijn nieuwjaarstoespraak gaf Willy Beullens een overzicht van 2016 en een vooruitblik op 2017.
“Volgens economen was 2016 een beter jaar dan 2015. Toch valt er nog wat bij te sturen”, begint Beullens zijn toespraak. “De handelaars betalen zeer hoge belastingen, meer dan een doorsnee werknemer. Vandaag is stabiliteit en rechtszekerheid nodig. Vandaag is er alleen onzekerheid die er voor zorgt dat men niet meer durft te ondernemen.”

“Buiten de traditionele acties zoals de paasactie, belgerinkelactie, dag van de klant, waren we dit jaar ook weer aanwezig op de avondmarkt. Weer een fijn orkest dat menige liefhebbers wist te bekoren. Het slechte en koude weer was echter een tegenvaller.”
“In het kader van het traject rond leegstand en dorpskernversterking, een traject dat ikzelf in 2015 heb opgezet met de provincie en dat met veel passie en energie werd verdergezet door mijn opvolgster Suzy Put, werd er ondertussen een aantal keren “samengekomen” met de dienst lokale economie om het traject vorm te geven.
Een aantal ondernemers hebben hier ook actief aan deel genomen. De eerste resultaten waren dit jaar reeds zichtbaar. Het vastleggen van een ‘dorpskern’ rond de markt vanaf de kerk en ook  de Dorpsstraat tot de Daalstraat was een eerste resultaat. Het doel is om voor dat gebied extra inspanningen te doen om de lokale economie aantrekkelijk te houden en te maken.  Er waren reeds enkele nieuwe handelaars die zich kwamen vestigen in het centrum.”
“De eerste kerstmarkt was een groot succes.”
“Eén van onze werkpunten buiten winkeliersacties is de syndicale werking van Unizo nationaal maar zeker ook de lokale syndicale werking.
Er werden wel wat dingen op de agenda gezet en besprekingen gevoerd met het gemeentebestuur.
Zo willen we verder werken aan een beter ondernemersklimaat en bloeiende kleinhandelskern in onze bruisende gemeente.”
De voorzitter besloot met een originele nieuwjaarswens: “Vrede voor alle mensen van slechte wil en voor alle haatzaaiers, oorlogsstokers en bommenleggers… want anders is die vrede er toch voor niemand.” (MSL/foto’s MSL-SDW)

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet