Opendeurdag  St.-Aloysiusinstituut

Op zaterdag 11 maart was er, zoals in vele scholen in Lier de opendeurdag van het  St.Aloysiusinstituut (SAL).
De rondleiding begon bij de werken aan de gebouwen aan de Mechelsesteenweg. Door het groeiend aantal leerlingen, de uitbreiding van de studierichtingen en het streven naar kwaliteit van de opleidingen, is het SAL steeds op zoek naar nieuwe locaties. Uitbreiden in een stad is niet evident en vraagt jaren inzet en zoekwerk. De school is gestart met de bouw van 4 ruime leslokalen en een refter in de Mechelsestraat 8-10-12. Daarnaast komt er ook nog een overdekte buitenruimte en een volledig aanleg van de schoolomgeving rond de gebouwen.
De school heeft de laatste 20 jaar sterk ingezet op de uitbouw van het aanbod in zorg- en wetenschapsopleidingen.  Tijdens de rondleiding kwamen we ook in de verschillende labo’s waar een aantal  leerlingen proefjes aan het doen waren.De vakleerkrachten brengen de leerstof praktijkgericht aan met projecten in de vele labo's op de school die up-to-date worden gehouden met wetenschappelijke ontwikkelingen. De school spitst zich ook verder toe op het vervolg op de STEM-opleidingen in de richtingen Techniek Wetenschappen en Chemie. De school heeft 2 nieuwe richtingen aangevraagd. Omdat verder studeren belangrijk is, is het goed dat leerlingen vanuit de 6de jaren kunnen doorstromen naar vervolgopleidingen op dezelfde school. In september organiseren ze de bijkomende Se-n-Se-opleidingen Apotheekassistent* en Chemisch Procestechnieken*.
Tijdens onze rondgang kwamen we in één van de klaslokalen waar er ook les  werd gegeven aan leerlingen die op het SAL deelnemen aan Onthaalonderwijs voor anderstalige nieuwkomers (OKAN). TJO (foto's TJO)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet