Nieuwjaarsreceptie Groen! Berlaar

Berlaar: In zaal De Boekt hield Groen! Berlaar zijn nieuwjaarsreceptie. Gastspreker was Meyrem Almaci, federaal volksvertegenwoordiger. Koert Penne, voorzitter, heette een vijftigtal aanwezigen welkom.
“Wij hebben bouwers nodig. Wij moeten kiezen tussen murenbouwers en bruggenbouwers. Groen is een partij bruggenbouwers, mensen die verbinding zoeken met andere mensen. Mensen die met ons het positieve groene project willen uitwerken”, aldus Penne.
Koen Kerremans, gemeenteraadslid en provincieraadslid, gaf een overzicht van de Groen! werking in de oppositie. “Wij kijken op een andere manier naar de dossiers. Voor ons telt de mens, bij de meerderheid tellen de stenen. Bij ons gaat het om leefbaarheid, tolerantie en duurzaamheid. Zo hebben wij bij de bouw van de nieuwe school gevraagd om eerst de nood te onderzoeken, na te denken over de plaats en de mobiliteit. Zo ook het nieuw administratief centrum. Men is blijven stil staan bij de plannen van tien jaar geleden. Dit centrum hoeft niet meer zo groot te zijn gezien de fusies die er in de toekomst aankomen. Men voorziet een nieuwe parking in het centrum van de gemeente. Nog meer wagens aantrekken is een standpunt waartegen wij ons met alle middelen zullen verzetten. Dit zijn maar een paar voorbeelden.”
Gastspreker Meyrem Almaci, federaal volksvertegenwaardiger, legde in haar toespraak de nadruk op de menselijkheid van het Groen! Project. “Afgelopen twee jaar hebben wij alle zeilenbijgezet, iedereen kent ondertussen Groen! en weet wat ons project inhoud.”

Na de toespraken werd de jaarlijkse Groene pluim toegekend. “Wij hebben dit jaar gekozen voor iemand die al misschien meer dan dertig jaar een groene doener is en het groene gedachtengoed uitstraalt. Wij geven dit jaar de Groene Pluim aan Mia Cle”, besluit voorzitter Penne.

Fotoreportage...

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet