Snelheidcontroles te Lier en Koningshooikt

Lier – Koningshooikt: Voor 2017 blijft snelheid één van onze prioriteiten  waarop we verder werken. Onaangepaste snelheid en rijden onder invloed blijven immers de twee grote ‘oorzaken’ van ongevallen. Gedurende de eerste week van januari werd er gecontroleerd op de Berlaarsestraat , Mechelsesteenweg, Antwerpsesteenweg te Lier en op de Beukheuvel te Koningshooikt.

Op de Berlaarsestraat (zone 30) reden 9 van de 162 chauffeurs te snel . Topsnelheid die gemeten werd , was 49 km/u. Op de Mechelsesteenweg (zone 50) reed niemand te snel tijdens onze controle ! Op de Antwerpsesteenweg ( zone 70) reden 2 van de 600 chauffeurs te snel. Topsnelheid was 83 km/u.

Wij controleerden ook op de Beukheuvel ( zone 50) te Koningshooikt. Hier reden 74 van de 368 chauffeurs te snel desondanks dat hier een lichtkrant van ons stond met een duidelijke boodschap van zone 50 . De topsnelheid die hier gemeten werd, was 89 km/u.

Voor de komende maanden /weken blijven wij verder flitsen op ‘ pijnpunten’ qua snelheid en veiligheid op grondgebied Lier en Koningshooikt.

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet