SURPLACE EN ROUTE: Cyclotocht voor elke wielertoerist

Lier: Op 1 april organiseert Surplace vzw een cyclotocht voor wielerliefhebbers met start en aankomst aan het sportcomplex van AC Lyra in Lier. De deelnemers hebben de keuze uit een ‘korte’ of lange tour van 80 of 140km. De routes zijn volledig afgepijld en ondertussen voorzien we ook een bevoorrading. Achteraf is er tijd om wat na te kaarten met een frisse pint.

De routes komen eind januari online. Het parcours gaat via autoluwe wegen richting Heist-op-den-Berg en Aarschot naar het Hageland. De korte rit is voornamelijk vlak met een paar kleine hellingen, waar de lange rit toch zwaarder is met enkele steile hellingen die een competitief element kunnen toevoegen aan het concept. We weten immers dat de getrainde deelnemers achteraf hun tijden op bepaalde segmenten vergelijken via de wielerapp Strava.

Inschrijven doe je bij voorkeur vooraf via onze website. Online inschrijven kan aan 9€ (incl. verwerkingskosten), de dag zelf betaal je 12€. De deelnemers kunnen vrij vertrekken tussen 8.30u en 10.00u.
“We hopen om zowel vrouwelijke als mannelijke deelnemers aan de start te krijgen. We merken dat het wielrennen voor vrouwen in de lift zit en hopen hier met onze toegankelijke evenementen op in te spelen”, klinkt het bij de organisatie. (KSL)

Meer informatie en inschrijving: SURPLACE vzw. Oude Steenweg 46, B-2530 Boechout
www.surplacevzw.be  www.facebook.com/surplacevzw  surplacevzw@gmail.com

GSM:  Maarten Dewachter 0496/78.47.09  Niels Pellegroms  0497/64.26.28

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet