20ste Nieuwjaarsfeest Open Vld Lier – Koningshooikt

Lier: Voor meer dan 150 genodigden hield Open Vld Lier – Koningshooikt zijn Nieuwjaarsfeest in de business club van Lierse. Als gastspreker was Maggie De Block uitgenodigd. Voorzitter Tom Vanhoutte verwelkomde de leden en sympathisanten.

In zijn maiden speech als voorzitter van Open VLD Lier Konigshooikt stond hij even stil bij de gebeurtenissen in 2016. Vanhoutte had het over de terroristische aanslagen in Belgie en in het buitenland, de Bexit, de verkiezing van Donald Trump in Amerika. “2016 confronteerde ons met veel vragen, 2017 moet een jaar van antwoorden worden. Ik hoop alvast dat optimisme en verdraagzaamheid het haalt van verzuring en polarisatie. Diversiteit in de samenleving beleef je niet
naast elkaar, maar samen, met elkaar.” Verder gaf hij nog een overzicht van de realisaties die verwezenlijkt werden onder impuls van de Open VLD mandatarissen. Afbouwen van de stadsschuld en gelijktijdig investeren, onderhandelingen voor een nieuwe sporthal op de site van het Atheneum, diverse aanpassingen en renovaties van verschillende sportaccommodaties, een extra dansklas voor SAMWD, nieuwe lokalen voor cultuur en volwassenenonderwijs, het nieuwbouwcomplex Handbogenhof met sociale appartementen en dienstencentrum, financiële ruimte om Lier te promoten als winkelstad, uitbreiding van de Waterperels, herleiden van het financieel tekort van het WZC Paradijs zonder aan de dienstverlening te raken. “Lier beschikt al over heel wat troeven, maar … wij als liberalen willen vooruit denken, de toekomst omarmen en perspectief bieden, en met
duurzame en realistische oplossingen komen. Enkel zo kan bruisend Lier en haar landelijke deelgemeente Koningshooikt verder blijven evolueren tot een nog mooiere stad waar het aangenaam is om te wonen, te werken, te winkelen, te wandelen en te fietsen”, besluit Vanhoutte.

Ook Maggie De Block federale minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid blikte terug op 2016. De aanslagen in 2016, de Bexit en de verkiezing van Trump kwamen aan bod.
Verder werden de verwezenlijkingen van de regering toegelicht zoals 58.000 nieuwe jobs, vermindering van de belastingdruk voor ondernemingen, verhogen van de koopkracht, de taxshift en de volksgezondheid.

Na de toespraken genoot iedereen van een rijkelijk buffet. Tijdens het eten werden nog lotjes voor een tombola aangeboden. “De opbrengst gaat dit jaar naar Het Smolder. Het Smolder is een opvang tehuis voor jonge moeders met hun baby. De cheque zal later overhandigd worden”, zegt Marleen Vanderpoorten. (MSL/foto’s  MSL-SDW)

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet