Eerste nieuwjaarsreceptie in Koningshooikt is overweldigend succes

Koningshooikt: Dit jaar organiseerde de stad Lier samen met de dorpsraad voor de eerste maal een nieuwjaarsreceptie in Koningshooikt. Het was meteen een schot in de roos. Heel wat Hooiktenaars zakten af naar parking De Laag waar ze genoten van drank en lekkere hapjes aangeboden door de stad en door de lokale handelaars. De live muziek werd stijlvol verzorgd door een band van SAMWD onder leiding van Han Flintrop.

Burgemeester Frank Boogaerts hield zijn gebruikelijke nieuwjaarstoespraak speciaal aangepast voor Koningshooikt.
“De stad houdt rekening met de specifieke eigenheid van haar deelgemeente Koningshooikt en respecteert die.  Wij doen dat door een prima samenwerking met de Dorpsraad en steun aan haar activiteiten. Sinds kort ook wappert de Hooiktse vlag aan het gemeentehuis, en vandaag is er voor de eerste keer deze receptie .
- De dienstverlening in het Hooiktse gemeentehuis wordt geoptimaliseerd “. Wij doen dat : sinds kort zit de wijkagent iedere woensdagavond van 18 tot 21u in het gemeentehuis, en sinds het begin van 2013 ben ik iedere vrijdagvoormiddag aanwezig om jullie vragen en  voorstellen of klachten te aanhoren
- Er komen veilige oversteekplaatsen aan de Chirolokalen aan de Mechelbaan” : Wij doen dat : er kwam een oversteek aan de Chirolokalen, bovendien met de nodige verlichting.
- De stad overlegt met de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting over de opportuniteit van het project Withof “. Wij doen dat.  De vroegere plannen werden grondig hertekend om tegemoet te komen aan de gemaakte opmerkingen en werden inmiddels ook goedgekeurd door de Bestendige Deputatie. Wij blijven hier voor gaan omdat hierdoor voldaan wordt aan een oude Hooiktse eis om ouderen goed op te vangen in hun eigen dorp. Er zal bovendien een regelement worden uitgewerkt waardoor Hooiktenaren voorrang zullen krijgen .
- Zoals eerder gezegd zullen ook het Leike en de Putse steenweg worden heraangelegd.
- Er gebeurde al een grondige renovatie van De Jutteneer
- Na vele jaren van plannen maar niet van uitvoering, werd de Sander de Vosstraat  en het bijhorende fietspad aangelegd; het gaat hier om de langste straat van de stad, en die ligt in Koningshooikt.”

Een tevreden burgemeester vertelde ons op het einde van de nieuwjaarreceptie; “Dit is een enorm succes. Dit moeten wij zeker volgende jaren opnieuw organiseren.” (MSL/foto’s MSL-SDW)

Fotoreportage...

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet