Zuinige ledverlichting vervangt dure lampen

Lier: Het voorbije jaar verving de stad op verschillende plaatsen de oude, energieverslindende verlichting door ledverlichting. Dit past in de visie van de stad om slimmer om te gaan met energie en de stedelijke diensten tegen 2030 klimaatneutraal te maken.

Zo kreeg sporthal ’t Spui, zuinige en moderne ledverlichting en gebeurt de uitlichting van de Zimmertoren voortaan met een ledtoestel. Ook de Binnennete baadt ’s avonds in het zachte licht van energiezuinige lampen. Daarnaast werden ook Anton Bergmannlaan, Van Brandtpoort alsook Kolveniersvest al van ledverlichting voorzien.

In 2017 zet de stad extra budget in, met een totaalbudget van 100.000 euro, voor het vervangen van de openbare verlichting door energiezuinige ledverlichting. In nieuwe verkavelingen, zoals Ernest Van der Hallenlaan, worden voortaan altijd meteen ledlampen geplaatst. Daarnaast zet de stad verder in op het stelselmatig vervangen van de verouderde armaturen van de openbare verlichting door energiebesparende modellen. De nieuwe armaturen zijn uitgerust met regelapparatuur waardoor het lichtniveau kan afgesteld worden op behoefte.

In samenwerking met distributiebedrijf Eandis worden dit jaar volgende straten/vesten aangepakt:
De verlichting op de stadsvesten wordt uitgebreid. In een eerste fase (rond de paasvakantie) is het de beurt aan de Bergmannvest (tussen F. Peltzerstraat en Antwerpsestraat) en Davidvest (tussen Antwerpsestraat en Mechelsestraat), daarna volgt de Begijnenvest (van Mechelsestraat tot minigolf).
Nieuwe verkavelingen zoals Ernest Van der Hallenlaan (zijstraat Smedenstraat)
Verder worden de Van Boeckellaan, Leopoldplein, Merelstraat, Kroonstraat en Kemmelstraat aangepakt. (TJL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet