Nieuwjaarsreceptie VOKA Lokale Ondernemersnetwerk Neteland

Lier: Voka – Kamer van Koophandel Mechelen nodigde haar leden-ondernemers, haar stakeholders en andere sleutelfiguren uit de regio Neteland (stad Lier en gemeenten Berlaar, Duffel en Nijlen) uit op een nieuwjaarsreceptie in het Hof van Beatrijs in Lier. Daar luisterden ze naar de nieuwjaarsboodschap van LON-voorzitter Claudia De Moor, manager bij Vosschemie-Benelux in Lier.

“Om u als ondernemers nog beter van dienst te kunnen zijn, hebben we daarna een alliantie gemaakt met onze collega-Kamers van Antwerpen-Waasland en Kempen. In de komende maanden zullen we daarvan ook al de eerste veelbelovende vruchten kunnen plukken. Samen kunnen we nu eenmaal meer bereiken”, begint De Moor haar toespraak.
Verder raakte zij het probleem van de jeugdwerkloosheid en de ongekwalificeerde uitstroom van jongeren aan. “Een negen tal Lierse organisaties, waaronder Voka Kamer van Koophandel Mechelen, bundelden hun krachten om een halt toe te roepen aan deze problematiek. Marleen Vanderpoorten en Willy Ivens gaven meer duiding bij deze problematiek en deden een oproep om alle krachten te bundelen. Voor 2017 staan er nog een aantal acties op de agenda zoals jobbeurs voor midden en laaggeschoolden, bedrijfsbezoeken, het project ID@work (Intelectual Disability) dat mensen met een verstandelijke beperking wil inschakelen in het normaal economisch circuit.”

“Vandaag zien we vijf duidelijke prioriteiten, die zo snel als maar kan en zo doelgericht mogelijk moeten worden verwezenlijkt.
-  Het tarief van de vennootschapsbelasting moet tot maximaal 25 procent worden teruggebracht.
-  Extra investeringen in wegeninfrastructuur zijn broodnodig, om te ontkomen aan de dagelijkse stilstand.
-  Voor het secundair onderwijs dringt een grote hervorming zich op. Om talenten beter te vormen, moet het aantal richtingen worden teruggeschroefd.
-  Om onze ondernemingen competitief te houden en voldoende jobs te kunnen creëren, moeten ze hun kosten onder controle kunnen houden. Dat vraagt een strenge loon- en energienorm, die dit jaar voor het eerst zal worden toegepast.
-  Door de digitalisering en disruptie op tal van vlakken moet de organisatie van arbeid en de ondersteuning van werknemers in de toekomst anders. Vier op de vijf bedrijven is zich daarvan al bewust. Alleen lopen ze daarbij op verouderde wetgeving en partners die nog geen voeling hebben met deze vierde digitale revolutie. Hervormingen om te komen tot een flexibelere, snellere én een goedkopere manier van de organisatie van onze arbeid zijn dus op korte termijn een absolute noodzaak.” (MSL/foto’s MSL-SDW)

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet