Sint Gummaruscollege neemt deel aan Erasmus +

Lier: Het Sint Gummaruscollege neemt voor de eerste keer deel aan Erasmus +, meer specifiek het KA2 project (Key Action). Het project beoogt een internationale strategische en duurzame samenwerking. Dit is een project met deelname van Denemarken, Oostenrijk, Gran Canaria en voor België het SGC. “De selectiecriteria om hieraan deel te nemen zijn streng. Samen met andere scholen hebben wij een uitgebreid dossier ingediend. Er worden slechts een paar scholen uit België geselecteerd voor deelname. Het Sint Gummaruscollege is hierin geslaagd met 91%”, leggen Eva Peeters en Evelien Leysen.  Zij zijn de leerkrachten economie en handel die het initiatief namen voor deelname aan dit project. “We hopen met dit project onze richting Economie en Handel boost geven. Tegenwoordig gaat alle aandacht naar de richtingen wetenschappen."

“Er nemen 30 leerlingen deel aan dit project. 15 studenten gaan volgende week naar Gran Canaria en in april gaan de andere 15 leerlingen naar Denemarken. Zij zullen een 4tal Belgische producten voorstellen en verkopen. In 2018 volgt er nog een bezoek aan Oostenrijk en in maart 2018 een groot afsluitproject in het Sint Gummaruscollege. Het doel van dit project is het opstellen van een gids voor andere scholen om internationaal ondernemerschap te stimuleren.”

"Op het huidige ogenblik werken wij aan ons promotiemateriaal dat wij naar Gran Canaria zullen meenemen. Wij hebben gekozen voor vier Belgische producten. Het zijn ‘Frilles’, accessoires voor schoenen, Antwerpse Handjes, cuberdons en smartgames (gezelschapspellen).
Eerst brengen wij een presentatie in een hoger middelbare school in Las Palmas. Daarna stellen wij de producten voor op een lokale markt en doen in feite een markt onderzoek. Wij gaan op zoek naar handelszaken waar de producten kunnen verkocht worden. Op de markt zelf krijgen wij hulp van leerlingen uit de lokale school daar wij zelf geen Spaans spreken”, leggen leerlingen Siham Ghazaoui (vierde jaar handel) en Justine Wolfs (vierde jaar economie) uit. “In Las Palmas logeren wij de ganse tijd bij gastgezinnen”, voegen ze er nog aan toe. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet