CD&V viert nieuwjaar

Lier: In het Spui hielt CD&V haar nieuwjaarsreceptie voor meer dan zestig leden en sympathisanten.
Voorzitter Maxime Penen verwelkomde de bezoekers en gaf snel het woord aan de gastspreker Mieke Van Hecke . Van Hecke is de voormalige directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Thans is ze voorzitter van het Vlaams Vredesinstituut.
In een wereld en samenleving die dieper gepolariseerd lijken dan ooit, hield ze een warm pleidooi voor het enige échte tegengif: bruggen bouwen tussen mensen en gemeenschappen. Met respect voor elkaars waarden, normen en eigenheid. “Ons WIJ-verhaal in de praktijk.” (Mieke Van Hecke)

Nadien gaf voorzitter Maxime Penen zijn nieuwjaarstoespraak ‘voor de stad en de wereld’ – urbi et orbi met als besluit: "Lierenaars en Hooiktenaren. Individuele burgers, verenigingen en organisaties. Wijkcomités, broederschappen, clubs, vriendengroepen. Jullie zijn Lier. Jullie zijn Koningshooikt. Jullie geven betekenis aan deze stad. Daarom steken wij hier en nu de hand uit. Om samen met ons te werken aan een toekomstvisie voor onze stad. Om samen met ons ons programma te schrijven. Om van elkaar te leren en elkaar beter te begrijpen.” (MSL/foto’s SDW-MSL)

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet