Lier: Treske en Willy 65 jaar gelukkig samen

Lier: Meer dan 65 jaar geleden ontstond een mooie romance tussen Treske en Willy. Alles draaide om de om de muziek. Willy was muzikant in een bandje. Als drummer had hij wel veel aandacht van de meisjes. Een viel hem op. Het was ‘Treske’. Het klikte tussen beiden, te meer nog daar Treske goed kon zingen. Na korte tijd ging ze steeds samen met Willy optreden.
65 jaar geleden zijn Willy Nuyens (85) en Theresia ‘Treske’ De Voeght (85) in het huwelijk getreden in Lier. Ze hebben hun ganse leven in Lier blijven wonen, eerst in de Maasfortbaan, daarna in de Kluizenstraat en nu reeds 43 jaar in de Spoorweglei. Treske kwam uit een gezin van 6 kinderen, vier jongens en twee meisjes. Willy was enige zoon.
“Wij zijn nu 65 jaar samen. Wij hebben lief en leed met elkaar gedeeld. Op een ding zijn wij fier: wij hebben nooit ruzie gemaakt en dat maakt ons tot het gelukkigste paar uit de wereld”, zegt Willy en pakt zijn Treske nog eens stevig vast. Dit wordt unaniem bevestigd door hun twee dochters Christiane en Monique.  Er is een kleinkind Dennis.

Willy is nog steeds begaan met muziek. “Ondertussen heb ik wel 10.000 LP’s en 4000 CD’s, vooral jazz en crooners. Van Frank Senatra heb ik wel 2.000 verschillende opnames”, verteld Willy verder. “Met mijn bandje dat uit vijf muzikanten bestond hebben wij heer wat bekende zangers en zangeressen begeleid. Zo onder andere Will Ferdy, de Strangers, Louis Neefs, La Esterella en nog vele anderen”,  vertelt Willy stralend.
Op professioneel gebied werkte Willy 11 jaar op ATEA en 26 jaar op Belfort tot de grote brand daar alles vernielde. Op 58 is hij op prepensioen gegaan.

Treske heeft 10 jaar in de ateliers Pluym gewerkt waar legerkostuums werden gemaakt. Nadien verzorgde ze voor de kinderen deed het huishouden. Treske is altijd een fervent naaister geweest.
Ze maakte haar eigen kleding en die van de kinderen. “Als er een moeilijke herstelling moet gedaan worden komen ze steeds tot bij mij, zowel familie, vrienden en kennissen”, zegt Treske. “Ik ben nog altijd met naaien bezig, dat is in feite mijn hobby. Elke maandag ga ik nog altijd naar de hobby club”, voegt ze er nog aan toe.

“Vroeger gingen wij op reis met acht koppels. Wij gingen naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Ook Joegoslavië en Venetië stonden op het programma”, vertelt Treske nog.
Tegenwoordig houdt Willy nog altijd bezig met zijn muziek. Treske kan haar naaimachine niet missen.

Ter gelegenheid van hun briljanten huwelijksverjaardag schepen van Bevolking Rik Pets het gelukkig paar feliciteren namens het Koningshuis en de stad Lier. Hij overhandigde hen een oorkonde en een bronzen medaille van Filip en Mathilde. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet