Lierse Stadsharmonie Leo XIII vindt onderdak in Sint-Gummaruscollege

Lier: De Lierse Stadsharmonie Leo XIII diende eind 2016, zoals andere verenigingen, het pand van de Oefenschool op de Kluizeplein te verlaten. Vier jaar lang kon zij daar ongedwongen musiceren.
Zij prijst zich gelukkig dat ze onderdak vond in het Lierse stadscentrum. Het St. Gummaruscollege stelde vanaf 2017 haar polyvalente zaal ter beschikking. Hier bereiden de muzikanten inmiddels hun 30ste Voorjaarsconcert van 25 maart a.s. voor onder leiding van  hun jeugdig dirigent Dries Laureyssens.
Door de centrale ligging kan de harmonie dit nieuwe lokaal eveneens gebruiken als verzamelplaats en uitvalbasis voor hun officiële stadoptredens als daar zijn de Nationale Feestdag op 21 juli, de 11-novemberviering en de processies.
De harmonie zoekt nog wel onderdak voor haar muziekarchiefkast en de uniformkast. Tips en/of aanbiedingen voor onderdak zijn altijd welkom bij voorzitter Jef T’Seyen, tel. 0474/484415 of email jef.t.seyen@telenet.

Zoals de voorzitter aanhaalde in zijn toespraak op de talrijk bijgewoonde Nieuwjaarsreceptie biedt de overstap naar het college eveneens een aantal opportuniteiten op het vlak van rekrutering van muzikanten en naambekendheid. Aldaar kunnen zij meer jongeren bereiken en warm maken voor harmoniemuziek.
De volwassenen repeteren op dinsdagavond van 20 tot 22 uur. De jongeren van harmoLIERica houden op zondagvoormiddag tussen 10.30 u en 12 uur hun oefensessie. Interesse om mee te spelen? Loop gewoon even langs tijdens de repetities. Info: www.leoxiii-lier.be. (MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet