Duizend euro voor het Smolder

Lier: De Socio-Culturele Liberale Vrouwen hielden tijdens het 20ste Nieuwjaarsfeest van Open Vld Lier – Koningshooikt een tombola ten voordele van Het Smolder, deelwerking van vzw De Stappaert, Het Smolder tracht jonge zwangere vrouwen of jonge moeders samen met hun baby in betere omstandigheden een beste levensstart te geven. Tijdens een korte plechtigheid overhandigde Kristel Van den Plas, voorzitter van de Liberale Vrouwen, een cheque van duizend euro aan Ann Vanderschaeghe en Sofie Van Wesenmael, afgevaardigden van Het Smolder.
Marleen Vanderpoorten beklemtoonde het belang van de samenwerking tussen het OCMW en De Stappaert en het Smolder. “De bedoeling is aan de jonge dames terug structuur te geven in hun leven, zelfstandigheid aan te leren en zo bewerkstelligen dat ze zelfstandig verder door het leven kunnen. De problematieken die zich voordoen zijn zeer verscheiden. Het kunnen financiële problemen of  administratieve problemen zijn. Hier kan het OCMW dan zorgen voor begeleiding en opvolging. Emotioneel zijn er heel vaak problemen waar de mensen van het Smolder maar ook het centrum voor geestelijke gezondheid kunnen aan werken. Verder kunnen er ook relationele problemen zijn en ook de eenzaamheid kan problematisch zijn.”
“Gemiddeld verblijven de dames gemiddeld zes maanden. De gemiddelde leeftijd is twintig jaar. Voor 2015 zijn er 839 overnachtingen geweest, het jaar voordien waren het er 912. Deze overnachtingen zijn gespreid over de drie opvangplaatsen in de Kerkstraat.” (SDW/foto’s SDW)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet