Viergeslacht in nieuwe frituur ’t Kockske

Lier: Filip De Kock (53) en Nadine Roevens (52) openen aan de Lispersteenweg 222 een nieuwe frituur ’t Kockske op de plaats waar zij vroeger een broodjeszaak uitbaatten.
“Veertien jaar geleden zijn wij hier met een broodjeszaak gestart. Een paar maanden geleden hoorden wij van onze gebeur Guy dat hij zijn frituur ‘Het Keteltje’ volledig ging stopzetten. Geizn er dan geen enkele frituur meer is in de nabijheid van het voetbalstadion besloot ik, na rijp beraad, mijn broodjeszaak volledig om te bouwen. Ik zag dit als een gat in de markt,” begint Filip De Kock zijn verhaal.
“In januari zijn wij met de aanpassingswerken begonnen. Het interieur kreeg een grondige opfrisbeurt en biedt nu zestien ruime zitplaatsen. Ook het meubilair werd totaal vernieuwd. Als je een frituur wil starten doe je dat ook met de meest geavanceerde middelen. Daarom hebben wij een nieuwe friteuse laten instaleren die tien kilo fritten aan kan in voorbak”, gaat De Kock verder.
“Nu vrijdag 10 februari openen wij onze zaak officieel om 16.30uur. Voorlopig sta ik er niet alleen voor. Çois en Marieke, die achttien jaar de bloeiende frituur ‘De Kwetterwei’ in Ranst openhielden en ook op ‘Tomorrowland’ bakken, komen mij de knepen van het vak leren. Tijdens het weekend kan ik nog beroep doen op vier jobstudenten, die afwisselend komen helpen.”
Buiten de klassieke frituurproducten biedt ’t Kockske ook een reeks eigen gemaakte specialiteiten aan.
“Wij maken zelf ons stoofvlees en goulash. Als enige frituur in Lier bied ik het ‘Liers koekje’ met ajuinsaus aan. Dit is een soort platte vleeskoek naar een  recept van een van mijn vrienden. Verder maken wij ook onze tartaar, warme currysaus en warme ajuinsaus zelf”, verduidelijkt Filip nog.

Viergeslacht in de frituur
Bij de vooropening van hun nieuwe zaak stelde een fiere uitbaatster tevens een viergeslacht in vrouwelijke lijn voor. Overgrootmoeder Alice Dillen (80), grootmoeder Nadine Roevens (52), moeder Dorien De Kock (27) en de kleine spruit Amelia Croonenborghs, ondertussen al één jaar en drie maanden. (MSL/foto’s SDW)

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet