Het Gezelschap speelt ‘Celibaat”

Op 17, 18, 19, 24, 25, 26 maart 2017 om 20.00 uur speelt de toneelgroep hetGezelschap ‘Clibaat’ van Tom Lanoye, naar de gelijknamige roman van Gerard Walschap, in de Zwartzusterskapel van de stedelijke academie voor muziek woord en dans. De regie is in handen van Koen Kerckhofs

Aan de academie van Muziek Woord en Dans van Lier volgen elk jaar meer dan 500 leerlingen de opleiding Woord (Toneel, Voordracht, Verhalen Vertellen… ).  Bij veel van de oud-leerlingen toneel van, kriebelt het nog of opnieuw om nog eens een stuk te maken en op een podium te brengen. Sommige afgestudeerden hebben een opleiding aan de academie van 10 jaar achter de rug en vinden het zeer jammer dat ze hun geliefde passie niet meer kunnen beoefenen. Omdat die goesting zo groot werd bij deze oud-leerlingen, is de Academie dit schooljaar gestart met een nieuw initiatief. Onder de vleugels van de academie is hetGezelschap opgericht. Met hetGezelschap wil zij die leerlingen opnieuw een podium aanbieden onder begeleiding van een professioneel regisseur/docent. De bedoeling is om ieder jaar een volwaardig stuk te maken en zo telkens nieuwe oud-leerlingen een platform te bieden.

Celibaat
Celibaat is een toneelstuk dat Tom Lanoye schreef naar de gelijknamige roman van Gerard Walschap.
Andreeken is een rare kwiet, 't is een rotzak maar ge ziet het niet.

“Onze voorstelling is zot vanbuiten en zwart vanbinnen”, zegt regisseur Koen Kerckhofs.

1918, ergens op het Vlaamse platteland. Andre d'Hertenfeldt, de enige en bleke erfgenaam van een roemrijk geslacht, keert terug naar de grond van zijn voorvaderen. Hij wordt als een held onthaald, door de pastoor geëerd, door de boerendochters begeerd. 

Maar in de stilte van zijn salon en paardenstal, verteerd door haat en wantrouwen, denkt Andre er het zijne van. Uit frustratie knevelt hij in het donker de dieren.

Hij heeft er de grote oorlog en een orgastische daad van zelfopoffering voor nodig om te beseffen dat iedereen net zo slecht is als hijzelf. Pas wanneer de maskers vallen durft hij de oconfrontatie met anderen aan, inclusief de vrouw die zijn hart gestolen heeft.

Rolverdeling
Lander Depraetere: Andreeken
Inge Wouters: adembenemend schone boerendochter Ursule
Sam Gysels: Octavie - zus van Ursule - lelijk
Annelies Dyck: Andreeken zijn zieke moeder, majoor en Lucy
Benjamin Torfs: Andreeken zijn vader, zijn lustige tante, vader van Ursule
Nathan Naenen: pastoor, Willy – neef van Andreeken,

Reserveren via info@samwdlier.net of 03/480 45 79  -  8 euro.  (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet