Lyra TSV heeft nieuwe voorzitter

Lier – Berlaar: Koninklijke Lyra TSV heeft een nieuwe voorzitter. Na vijfentwintig jaar geeft Sam Wyckmans (75) de fakkel door aan notaris Yves De Vil.

“Het is een weloverwogen keuze van mijzelf om niet te moeten eindigen als een fossiel of een oude krokodil. Daarom heb ik aan de raad van bestuur aangegeven dat ik na een carrière van vijfentwintig jaar afstand zou doen van de voorzitterszetel. Ik trek mij vandaag terug als voorzitter van de raad van beheer van Koninklijke Lyra TSV maar zal betrokken blijven bij de club als ere voorzitter met andere bevoegdheden. Bij deze ben ik dan ook verheugd dat de raad van bestuur een gewaardeerde opvolger heeft aangeduid in de persoon van mijn vriend sinds jaren, notaris Ives De Vil, een echte Lyraman zoals hij hoort te zijn. Samen met zijn jongere collega’s zal hij een nieuwe en moderne impuls geven om onze traditieclub te brengen waar ze thuis hoort namelijk in de nationale reeksen van het Belgische voetbal”, zegt Sam Wyckmans in zijn afscheidsrede.

Tijdens zijn toespraak bracht de nieuwe voorzitter zijn aandachtspunten voor zijn belijd naar voor.
- Focus op de jeugdwerking. De jeugd vormt de basis en de toekomst van de club.
- De toekomst van Lyra ligt in Lier op de Hoge Velden. Jeugd en eerste elftal horen samen op eenzelfde locatie te spelen. 2020 is een streefdatum.
- Aantrekken van nieuwe sponsors. Geld is noodzakelijk in het actuele voetbal.
- Het Lyra gevoel staat centraal. Jeugdwerking, eerste elftal, bestuur en supporters vormen een organisch geheel.
- Lyra is een ambitieuze club die thuis hoort in het nationale voetbal.
(MSL/foto’s MSL)

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet