Sint-Ursula-instituut Lier verbroedert met Ecole des Ursulines uit Bergen

Lier: De klassen office management en communicatie en onthaal en public relations uit het 5de middelbaar uit het Sint-Ursula-instituut uit Lier zullen op maandag 13 februari leerlingen en leerkrachten ontvangen uit de Ecole des Ursulines uit Bergen.

Na vele jaren samenwerking, is dit stilaan een traditie geworden om leerlingen uit verschillende taalgebieden te stimuleren om zich in een andere taal uit te drukken en om nieuwe ervaringen op te doen. De leerlingen uit Bergen zullen bij gastgezinnen verblijven tot en met 17 februari. Tijdens deze periode mogen ze alleen in het Nederlands spreken. Ze zullen samen met Nederlandstalige leerlingen de hele week verschillende activiteiten doen. In april is het dan weer de beurt aan de leerlingen van het Sint-Ursula-instituut om bij de leerlingen van Bergen te gaan logeren. Zij zullen dan weer alleen Frans mogen spreken tijdens hun verblijf. De leerlingen van beide scholen vinden het een geweldige manier om een taal aan te leren en om elkaar te leren kennen.
Het jaarthema voor 2017 is ‘Sustainable Belgium’ en moet bijdragen tot een betere verstandhouding tussen de taalgemeenschappen. (MSL/foto’s MSL)

Fotoreportage...

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet