De SAMWD Lier biedt een unieke kunstenopleiding aan de leerlingen van Atheneum Lier.

Lier: Academische vorming tijdens schooluren De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans voorziet sinds september 2016 elke vrijdagmiddag een Kunstenbad voor de leerlingen van het Lierse Atheneum. Uniek is dat deze opleiding doorgaat in de SAMWD en de SASK, maar dat ze is ingebed in de schooluren en het evaluatiesysteem van Atheneum Lier.
Ondertussen kozen 44 leerlingen van de eerste graad van het Atheneum Lier om zich onder te dompelen in het ‘Kunstenbad’ van de Creatief Artistieke Vorming (CAV)

Van Kunstenband via atelier tot academische vorming.
Onder leiding van Masters in the Arts maakt de eerste lichting CAV via het Kunstenbad kennis met o.a. dans, piano, toneel, percussie, songwriting en grafiek. Komend schooljaar kiezen deze leerlingen CAV voor het atelierpodium' of voor het atelier 'kunstwerk'. De laatste jaren van de opleiding CAV worden afgesloten met een academische vorming in een specifieke discipline, bijvoorbeeld hedendaagse dans, striptekenen of musical. Het behaalde attest van het Deeltijds Kunst Onderwijs geldt als meerwaarde bij het einddiploma middelbaar onderwijs.

Deze unieke samenwerking kadert volledig binnen de vernieuwde visie van Atheneum Lier rond studiekeuze en onderwijsloopbaanbegeleiding. Alle traditionele sterke studietrajecten krijgen in Atheneum Lier een persoonlijke "touch" via een ruim aanbod aan Ateliers en Academies. Dit "personaliseren van de opleiding" bevordert de studiemotivatie, heeft een gunstig effect op het leerrendement en maakt voor de leerling het leerproces een heel stuk boeiender. (MSL/ foto’s SDW)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet