833 aankomsten voor de vierde natuurloop van AC Lyra
Olivier op zucht van wedstrijdrecord, Yali sterkste op de 5 km

Lier: “Op deze vierde Natuurloop konden we bij een vroeg 'lentezonnetje' rekenen op de deelname van liefst 833 deelnemers. Voor de 25 km noteerden we zelfs 362 aankomsten. Dit brengt ons op een voorlopig totaal van 3617 deelnemers voor deze 14de editie. Dit komt neer op een gemiddelde van ongeveer 900 deelnemers per natuurloop.
Ook onze Lyrianen schitterden op alle afstanden. Bij de 10 km liep Olivier Van Hoey een zeer sterke wedstrijd en finishte in een schitterende 31'30" waarmee hij slechts 10" boven het parcoursrecord van Kristof Nackaerts bleef. Op diezelfde afstand zagen we een sterke An Claes, die als tweede dame finishte in een knappe 38'32" . Vorig jaar zette ze 38'55" neer. Bij de kortste afstand van 5 km stond er geen maat op onze provinciale veldloopkampioene en minieme Yali Henderickx bij de dames. Ze finishte net boven de 20' in 20'13". Bij de langste afstand van 25 km won onze Belgische marathonkampioene Els Renders daags voor haar verjaardag met sprekend gemak in 1u38'33", een mooie tijd ondanks een fikse verkoudheid. Ook Bart Lieckens liet zijn talent zien en finishte knap als 4° in 1u30'08". Verder waren er nog heel wat Lyrianen in actie, maar iedereen vermelden is onmogelijk. Lyrianen, jullie waren alweer groots, maar zeker ook alle medewerkers die de deelnemers alweer met de glimlach op hun wenken bedienden”, aldus een fiere secretaris Gery Follens.

Derde marathon van Lier
Op zondag 26 maart 2017 vindt de grote finale plaats met de 3de Marathon van Lier. Deze geldt tevens het Vlaams en Provinciaal Kampioenschap. Ook wordt een aflossingsmarathon met die georganiseerd, de kidsrun, de 5 Km of de 10 Miles. Iedereen vertrekt op de Grote Markt, aankomst in het Nete Stadion.

Fotoreportage start 5km

Fotoreportage start 10km

Fotoreportage start 25km

Fotoreportage doortocht Bloemmolens 5km

Fotoreportage doortocht Bloemmolens 10km

Fotoreportage doortocht Bloemmolens 25km

Fotoreportage aankomst 5km

Fotoreportage aankomst 10km

Fotoreportage aankomst 25km

Fotoreportage podia

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet