Nieuwe tag ‘100% Made in Lier’

Lier: Frituur ‘Pur Frituur’ aan de Boomlaarstraat in, Lier stelde als eerste een 100% Liers product voor dat de tag ‘100% Made in Lier’ mag dragen. Uitbaters Johan en Vanessa vatten het idee op om een gehakt koekje te maken in de vorm van het Lierse schapenlogo. Burgemeester Frank Boogaerts ging het koekje proeven.
“Regelmatig kregen wij de vraag om de schapenkop uit ons logo te mogen gebruiken bij allerhande manifestaties of met bepaalde producten. In principe kan dit niet daar het ons stadslogo is. Daarom ontwikkelden wij een tag ‘100% made in Lier’ om aan een commercieel product te hangen. De handelaars kunnen deze tag gebruiken in combinatie met een product in de vorm van een schapenkop. Johan en Vanessa zijn de eerste die deze tag aan hun product mogen koppelen”, zegt de burgemeester.
“Een maand of vijf geleden wilden wij met iets speciaals op de markt te komen. Wij dachten eraan om zelf een frituursnack te ontwikkelen. Samen met onze beenhouwer kwamen wij op het idee om een gehaktkoekje in de vorm van een schapenkop te maken. Straks kunnen we het resultaat proeven”, zegt Johan.
“Het koekje, in de vorm van een schapenkop, is gemaakt op basis van rund-varkens gehakt met verse kruiden eronder gemengd. Het weegt ongeveer 140 gram. Voor de afwerking gebruiken wij paneermeel met gele of rode paprikapoeder voor de kleur. Voorlopig is er een smaak beschikbaar. In de toekomst zal ook nog een meer pikante versie ontwikkeld worden.”, legt Jimmy Van Nuffel, van Huis Perfect in Lier, uit.
Toen was het tijd om na te gaan of het product de nieuwe tag waardig is. Na de smaakproef zij de burgemeester: “Geweldig lekker”!
Je kan het koekje en ander lekkers proeven bij frituur ‘Puur Frituur’ Boomlaarstraat 116 te Lier. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet