Eerste steenlegging Handbogenhof

Lier: Op vrijdag 10 maart 2017 werd symbolisch de eerste steen gelegd van het Handbogenhof.
In een eerste fase bouwt het aannemersbedrijf Artes in opdracht van het OCMW en de Lierse Maatschappij (LMH) een dienstencentrum met vijfendertig sociale appartementen voor senioren op deze site. Nadien zal de groep Artes Projects nog negentig privé woningen. Einde 2017 zou de eerste fase gerealisserd moeten zijn.
Voorzitter van het OCMW Marleen Vanderpoorten en Jan Houwaert voorzitter van de Lierse Maatschappij voor Huisvesting hielden de toespraken. Ook burgemeester Frank Boogaerts was aanwezig op deze plechtigheid.

“Het dienstencentrum dat 645 m2 groot zal zijn omvat een onthaalruimte en vier burelen/ gespreksruimten, een cafetaria en polyvalente ruimte, keuken, ADL (activiteiten dagelijks leven)-ruimte, vier vormingslokalen, sanitair en technische lokalen. Van hieruit zullen de andere dienstencentra van de stad gecoördineerd worden. De bedoeling blijft om in de verschillende Lierse wijken een ontmoetingsplaats te voorzien voor senioren (maar iedereen is welkom) waar allerlei activiteiten zoals spel, vorming, info, maaltijden en dergelijke,  kunnen plaatsvinden. Het vermijden van isolement en het aanbieden van hulp en info zijn belangrijke doelstellingen. De bewegingsruimten met bergingen en sanitair zijn 295 m2 groot. De bedoeling is hier een specifiek voor senioren uitgewerkt programma aan te bieden met sport , beweging en ontspanning in het algemeen. Dit op maat van senioren en/of minder-mobiele mensen. In samenwerking met de sport-en cultuurdienst zal gezorgd worden voor aangepast aanbod, lesgevers en organisatie. Zowel de dienstencentra als de bewegingsruimten zullen onder begeleiding van de dienst welzijn van stad en OCMW werken. De vijfendertig sociale appartementen zullen verhuurd worden aan senioren ”, zegt Marleen Vanderpoorten, voorzitter van het OCMW.
“Van de vijfendertig sociale appartementen zijn er vijftien aangepast aan rolstoelgebruikers. Zes appartementen hebben één slaapkamer. De negenentwintig anderen beschikken over twee slaapkamers. De vraag overstijgt het aanbod. Voor alle duidelijkheid deze appartementen worden verhuurd en niet verkocht”, zegt Jan Hauwaert directeur van het LMH. “Ook voor de negentig woningen, die in de tweede fase zullen gebouwd worden, bestaat heel wat belangstelling.” (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet