Fons Eysermans wordt 101 jaar in zijn service flat

Lier: In zijn service flat van het woon zorg centrum Sint Jozef, waar hij sedert mei 2015 verblijft, werd  Alphonse (Fons) Eysermans 101 jaar.
Fons werd geboren in Frankrijk toen zijn ouders op de vlucht waren tijdens WOI. In 1919 kwamen ze terug naar België. Toen hadden zijn ouders een schoenwinkel in de Berlarij. Fons ging naar school in het Sint Gummarus College te Lier. Toen hij daar kwam werden voor het eerste jaar de lessen in het Nederland gegeven. Nadien studeerde hij naar de Rijksnormaalschool waar hij later ook les zal geven.
Tijdens de tweede Wereld Oorlog was Fons even krijgsgevangen. In 1942 trad hij in het huwelijk.
Het echtpaar kreeg samen drie kinderen: Griet, Piet en Els. Ondertussen zijn er vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen bij gekomen. Tot aan zijn pensioen was Fons econoom in de Rijksnormaalschool.
Twee jaar geleden verhuisde hij op 99-jarige leeftijd van zijn woning aan de Oever naar een serviceflat naast woonzorgcentrum Sint-Jozef.
Fons deed zijn ganse leven vrijwilligerswerk. Hij hielp in het Kranske en was er ook bibliothecaris.
Tot zijn 97 las hij nog luisterboeken in voor blinden. Hij hielp mee in de kerk. Tot voor zes jaar was híj nog begeleider voor Lourdes reizen.
In het rusthuis is hij nu hulpkoster en lector. Dagelijks neemt hij nog de tijd voor een gezellige babbel met de bewoners.  
Burgemeester Frank Boogaerts en schepen Rik Pets gingen Fons feliciteren met zijn verjaardag. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet