JTS bestaan 25 jaar

Lier: Ter gelegenheid van 25 jaar Jeugdtheater Schoolbond (JTS) staat Pier op het programma. Het is een stuk van Jan Sobrie geregisseerd door Ward Bal. Alle acteurs zijn lid van JTS.

“Pier is een speciaal stuk. Het is geen stuk dat je van a tot z als een verhaal kan volgen. Het publiek moet wat gaan puzzelen. Het hoofdpersonage, Pier, heeft iets uitgestoken. Aan het eind van de voorstelling kom je misschien te weten wat of ga je toch met vraagtekens naar huis. Pier is een stuk om eens goed mee te lachen. Toch zal de toeschouwer nu en dan even moeten slikken. In het stuk wordt gespeeld met tijd en ruimte. Er kome flash backs en vooruit denken in voor”, legt regisseur Ward Bal uit.

Historiek
“Begin jaren 70 was er een eerste poging om een jeugdtheater te starten. Er werd begonnen met ‘De Theaterpendel’ onder leiding van Herman Schoors. Om verschillende redenen is dit project een stille dood gestorven. De Schoolbond vond het heel belangrijk om een jeugdopleiding te hebben. Onder leiding van Fanny Hendrickx zijn we in 1991 opnieuw begonnen met opleiding te geven. Wij gingen uit van de idee dat we dit goed moesten doen. Daarom zijn we eerst zelf opleiding gaan volgen. Dat heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. We waren in staat om les te geven op hoog niveau. En de kinderen wat bij te brengen wat theater betreft”, zegt voorzitter Jan Hendrickx.

Pier
Het stuk wordt gespeeld door eigen JTS acteurs uit de klassen B en C (14 tot 18 jaar)
Speeldata 10 en 11 maart om 20 uur, 12 maart om 15 uur, 17 en 18 maart om 20uur, 19 maart om 15 uur, 24  en 25 maart om 20 uur. Reserveren via www.schoolbond.be (MSL/ foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet