Tennisclub Zevenbergen heeft nieuw bestuur

Lier: Sedert september 2016 heeft Tennisclub Zevenbergen een nieuw bestuur. Dit maakte de nieuwe voorzitter Marcel Taelman bekend tijdens een persconferentie. Zeven vrijwilligers uit de tennisclub en de tennisschool vormen het nieuwe sportieve bestuur van TC Zevenbergen: Marcel Taelman, Thierry La Grange, Monique Van Dijck, Piet De Backer, Frederic Jaminet, Wim Kevelaerts, Guy Craps, Sven Van Landeghem.

“De leden van het sportieve bestuur zijn in de eerste plaats bruggenbouwers: tussen de tennisclub en de tennisschool, tussen de aandeelhouders en de leden, tussen de verschillende sportactiviteiten op de club. Zij willen het samenspel van de verschillende sporten optimaal laten verlopen, zorgen voor een goede communicatie en blijvend investeren in goede accommodatie. Daarnaast hebben ze aandacht voor de dagelijkse werking van de club en zijn ze een luisterend oor voor de wensen en de verzuchtingen van de leden. Ze plannen initiatieven voor activiteiten, ontmoetingen en ontspanning in het hele clubgebeuren”, legt de nieuwe voorzitter uit.

Initiatieven
Tegen 2020, het 50-jarig bestaan van de club dienen verschillende doelen bereikt te worden zoals de optimalisering van de interne en externe communicatie, nieuwe website, organisatie van diverse activiteiten, dagelijkse kwaliteitszorg, onderhoud en vernieuwing van de infrastructuur, aantrekken van nieuwe sponsoring.

Open deur
Op zaterdag 25 maart houdt het sportcentrum en opendeurdag. Je kan er kennismaken met de tennisschool, de dansstudio, de bridge club, de biljard club en alle andere clubs die bij het sportcentrum hun onderkomen hebben gevonden. Voor de kinderen is er een springkasteel en een speciaal tennisparcours op maat.

TC Zevenbergen
De tennisclub ontstond in 1969. Op een braakliggend terrein werd dan in 1970 een clubhuis gebouwd en vijf tennisbanen aangelegd. Ondertussen telt de club ongeveer 600 leden die kunnen beschikken over  18 tennisbanen waarvan 12 buitenbanen. De tennisschool met 30 trainers heeft ongeveer 350 lesvolgers. Deze school heeft al ettelijke nationale en zelfs internationale spelers voortgebracht.
Ook zijn er vijf squashbanen en een zaal met één snooker- en vier biljardtafels en een kleine fitnesszaal. Er is ook een bridgeclub actief met ongeveer 40 leden die elke maandag spelen. Petanque behoort ook tot de mogelijkheden.
Dansstudio Wagner heeft er ook zijn onderkomen gevonden. Valerie Wagner starte drie jaar geleden haar eigen dansstudio in de gebouwen van de Normaalschool. Ze geeft les in alle dansstijlen. Je kan bij de studio een proefles volgen. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet