Kerstverlichting met fakkeltocht ontstoken

Lier: Met een heuse fakkeltocht werd de feestverlichting in Lier ontstoken. Zowat 300 deelnemers kregen een fakkel op het ‘Vuurpleintje. Vandaar vertrok de stoet onder muzikale begeleiding van de Grote Markt naar de Vismarkt, via de Werf naar het Zimmerplein terug naar de Grote Markt. Bij aankomst op de diverse locaties werd de kerstverlichting ontstoken.

Vuurpleintje
Nadien genoten de deelnemers van een drankje en een hapje op het ‘Vuurpleintje’. Gedurende de hele feestmaand kan je elk weekend komen smullen van heerlijk winterse stoofpotjes, genieten van een Belgisch biertje of gewoon even opwarmen bij het vuur. Jij kan zelf de sfeer mee bepalen door een (kerst)plaatje aan te vragen. Nood aan een origineel kerstcadeau? Je vindt er o.a. originele giftboxen met Lierse producten.

Snow Slide
Nieuw is ook de Snow Slide en de sneeuw carrousel die van 16 tot 21 december op het Zimmerplein staat. Zowel jong en oud kunnen zich uitleven op deze spectaculaire en originele winterse attractie.
De glijbaan is 28m lang, meer dan 6m hoog en bedekt met een dikke laag échte sneeuw, waarvan je kan glijden met een rubberen band. Voor de allerkleinsten is er een draaimolen voorzien op echte sneeuw, zodat ook zij kunnen meegenieten van de winterse sfeer.

Winter Village
Op de Grote Markt kan je van zondag 11 tot dinsdag 13 december Winter Village bezoeken. Het is een internationale kerstmarkt met zowel lokale specialiteiten als originele producten uit de hele wereld. Je vindt er leuke souvenirs, cadeautjes en allerlei lekkers vanuit heel Europa. Naast de sfeervol verlichte kraampjes is er dit jaar extra muziek en animatie voorzien. Een organisatie van Fiesta Europa.

Kerstman
De Kerstman arriveert op zaterdag 17 december om 14 uur. In het Stadhuis overhandigt de burgemeester de sleutel van zijn huisje, dat opgesteld staat op het Felix Timmermansplein. Daar kan je hem een bezoekje brengen op zaterdag 17.12 en zondag 18.12 tussen 14 en 17 uur.

Kerstmarkt
Vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 december kan je terecht op de klassieke kerstmarkt op de Grote Markt en het Felix Timmermansplein. Hier staan meer dan 80 kraampjes met allerlei kerstspullen. Eten en zeker drinken zullen zeker niet ontbreken. Ook diverse Lierse verenigingen staan er met een eigen stand. Billy & Bloomfish, 2 klassedames die een mix brengen van acoustic Americana, Roots & Blues en een snuifje country, brengen op vrijdag ongetwijfeld de sfeer erin.
Geen kerstmarkt zonder vuurspektakel. Opgelet dus als je vrijdagavond het duo van Variété Flambé tegenkomt. Zij brengen een hilarische, maar ook ontroerende mix van circus en dans, met verrassende en spectaculaire vuureffecten.
Op zaterdagavond vanaf 19u bezoekt Le Fou avec le Feu de kerstmarkt. Deze bizarre man brengt een bolderkar mee waaruit hij de meest originele en verrassende vuurtjes haalt. Heb je het koud? Dan bouwt hij voor jou ongetwijfeld een privévuurtje.
Op zondag wordt de sfeer gebracht door de blazers van le grand sextour. Bart Buls brengt bovendien, vergezeld van zijn gitaar, de grootste rock ‘n’ roll hits naar Lier. Oefen uw stem alvast want wees er maar zeker van dat er zal meegezongen worden! De Kerstman vlieglogo De muzikanten van She’s Udenhout begeleiden de kerstman naar zijn huisje. Zij spelen hun melodietjes liggend op de grond en dansend in het rond. Een persoonlijke serenade is nooit ver weg.

 

Magische Winteravonden
Nog meer cadeautjes nodig? Doe je ultieme kerstinkopen tijdens de Magische winteravonden op donderdag 22 en vrijdag 23 december. Geniet tussendoor van heerlijke versnaperingen, gezellige sfeermuziek, verrassende straatanimatie, wandelende cadeautjes, feeërieke steltenlopers en een gratis inpakstand. Twee gratis kersttreintjes brengen je van de parking aan De Mol naar het centrum en van de parking aan het station naar de Grote Markt. De winkels in de binnenstad zijn open tot 21uur. Bovendien parkeer je gratis op de parking Grote Markt  Keizershof, tussen 16 en 21uur.

Dit is maar een greep uit het zeer grote aanbod tijdens de Kerstperiode.
Het volledige programma kan je vinden op www.kerstinlier.be (MSL/foto’s MSL-SDW)

Fotoreportage...

 

Dit artikel delen op social media

Tweet